Jump to content

CnCNet Forums

Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
fergusb

Red Alert Allied Campaign

Recommended Posts

Hey

 

Just wondering if anybody can help or direct me to the necessary thread. So got Red Alert working on my Windows 7 machine today, awesome stuff, using the patch from 2010. Two things are giving me problems though, I've to exit the game every time I want to reload a mission or saved games, otherwise it crashes. The other issue is that I can't seem to capture buildings with engineers, they enter the buildings but nothing happens, made it to level 4 of the allied campaign and can't capture any of the enemy buildings to progress within the level.

 

Would really appreciate some help. Really awesome to play this game again.

 

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

2010 patch? Some more detail please.

 

Engineers will not capture a building tell it is damaged to the point that it is in the red. If you send a Engineer into a building that is in yellow or green the Engineer will damage the building.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

i heard about that mission save crash before, im gonna try it out today

 

and please give us some more details about the game version you are using, where did you download it ? filename ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

You need 4 engis to capture a building in stock RA, or 3 in Aftermath skirmish

(cool bug: if you play a skirmish then play missions it keeps the 3 engi capture logic, which is neat)

Share this post


Link to post
Share on other sites

You need 4 engis to capture a building in stock RA, or 3 in Aftermath skirmish

(cool bug: if you play a skirmish then play missions it keeps the 3 engi capture logic, which is neat)

Is that with Iran's patch?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks for the replies. Yea I just remembered how to use the engineers. Still having problems loading saved games from within the ingame menu (still crashes), but found that restarting missions and then loading the saved games works fine. Using a downloaded version of the game I got off the net with patch 3.03 . I was going to mention I was mounting the image but then again patch 3.03 is a no-cd patch. Besides that everything is working grand besides a lag (when strolling across units) and some crazy colours from time to time. Just thought I'd let you know, if it is helpful at all. Anything i can do to improve things more?

 

Really awesome to play this game again. Thanks for the help.

Share this post


Link to post
Share on other sites

A link to the place you got it would be best but I have feeling that it is the old Full RA that has color setting all wrong and has massive scroll lag on Win 7.

Share this post


Link to post
Share on other sites

download RA1installer, select your game folder and choose patch existing installation:

http://funkyfr3sh.cncnet.org/

 

it will solve the color problems, it also adds a high resolution patch and a plenty other things (hopefully it will fix your mission save bug too)

 

and yes, a link to the place where you downloaded your version would be nice :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks a lot guys ,seems be be working now. Got it off a peer to peer website a few years ago and could never get it working. Probably is an older version of the game.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...