Jump to content

CnCNet Forums

Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
FunkyFr3sh

New cnc-ddraw release (Red Alert 1 & C&C95)

Recommended Posts

1 hour ago, Lightning Hunter said:

How do I take a screenshot in C&C?  I never was able to... I read Nyergud's tutorial once, but all I ever get is a completely black image when I use print screen (no image data at all).  Also, his palettes cannot be imported by photoshop.

I tried turning on integer scaling with 960x540, but there are just black bars on top, bottom, and the sides now (the game is centered and looks tiny).  Is there a certain combination I need with maintas and fullscreen?

Edit: So I just figured out that pressing print screen while in-game creates a screenshot in the C&C folder, but all the screenshots look the same no matter what shader I'm using (so I guess it does not capture shaders in the shot).  Even xbrz-freescale.glsl looks the same in the screenshot.

 

Probably the most simple and fail-safe way is to set the display mode to "borderless" and then press Alt+PrintScreen

 

I just made a video of all shaders btw:

http://cnc.cloudns.pro/Test/index.php?video=RedAlert_Shader_Comparison.mp4

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 hours ago, FunkyFr3sh said:

 

Probably the most simple and fail-safe way is to set the display mode to "borderless" and then press Alt+PrintScreen

 

I just made a video of all shaders btw:

http://cnc.cloudns.pro/Test/index.php?video=RedAlert_Shader_Comparison.mp4

Nice comparison video!  I wonder why the shader I posted above doesn't work for you?  It is now actually my favorite, and I found one in the same "series" I like even better:

https://github.com/libretro/glsl-shaders/blob/master/windowed/shaders/lanczos2-sharp.glsl

I think this shader and the other one I posted is related to all the "jinc2" shaders, although some of them make the game washed out.  The one I just put has a very sharp, clear look without being too gritty or washed out.  It makes the game look more war-like in my opinion, which suits C&C more than even the original appearance!

I also tried Alt + Print screen, but it had no effect.  Screenshots only appear as PNG in the main C&C folder when I hit print screen alone, and they seem to remove all shaders for the shot.

Edited by Lightning Hunter

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oh yeah, I know that one. It's similar to cubic, maybe a bit sharper.

 

For screenshots you have to press Alt+PrintScreen and then make a new forum post here and press Ctrl+V (There will be no file)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hmm, the image appears as black when I paste it.  I can't get anything to show up.

Anyway, I think the shader is quite a bit different from Cubic (at least on my version).  Cubic is a bit too blurry for my taste.  lanczos2-sharp.glsl does a good job keeping the sharp look while also offering more of a war-like photographic feel.

Edited by Lightning Hunter

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks so much for the continuing efforts here! I lost hope that I could get C&C95 Gold to work again, but now it's amazing. I donated to CnCnet so thanks so much for bringing back the memories!

I am slowly figuring out how to tweak things so works better for me. Is there a readme file that explains the ddraw.ini parameters?

I am having a wierd issue where, after playing for a while, I can no longer use the menu because my cursor disappears when the "esc" menu opens.

I've set maxfps to below my refresh rate, singlecpu to false, and set vhack to true. Windowed and Maintas and boxing is false. fullscreen is true+windowed=false.

Any idea why, after I play for a while, I lose cursor function when the menu is open?

In previous posts, there are images of a different configuration program. All I see if the CCConifg.exe, it is like the old one. Is there a different config program for me to use?

Thanks for your effort and time! Very much appreciate it.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
13 minutes ago, Skybee said:

Thanks so much for the continuing efforts here! I lost hope that I could get C&C95 Gold to work again, but now it's amazing. I donated to CnCnet so thanks so much for bringing back the memories!

I am slowly figuring out how to tweak things so works better for me. Is there a readme file that explains the ddraw.ini parameters?

I am having a wierd issue where, after playing for a while, I can no longer use the menu because my cursor disappears when the "esc" menu opens.

I've set maxfps to below my refresh rate, singlecpu to false, and set vhack to true. Windowed and Maintas and boxing is false. fullscreen is true+windowed=false.

Any idea why, after I play for a while, I lose cursor function when the menu is open?

In previous posts, there are images of a different configuration program. All I see if the CCConifg.exe, it is like the old one. Is there a different config program for me to use?

Thanks for your effort and time! Very much appreciate it.

 

Thanks!

 

Nope, there isn't a readme file currently but the latest config program should have all the important settings, you can find it here: https://forums.cncnet.org/topic/8821-cc-1-tiberian-dawn-installation-on-windows-10/ 

Usually you just keep it all on default settings (unless you might want to have some fancy opengl upscaling...)

 

The cursor issue is related to multi core cpu's, make sure you have singlecpu=true set and then it shouldn't happen anymore.

 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 10/17/2019 at 6:55 PM, FunkyFr3sh said:

 

Thanks!

 

Nope, there isn't a readme file currently but the latest config program should have all the important settings, you can find it here: https://forums.cncnet.org/topic/8821-cc-1-tiberian-dawn-installation-on-windows-10/ 

Usually you just keep it all on default settings (unless you might want to have some fancy opengl upscaling...)

 

The cursor issue is related to multi core cpu's, make sure you have singlecpu=true set and then it shouldn't happen anymore.

 

Thanks!

Unfortunately, the new video stuttering, which I didn't have before, began once i set the singlecpu=true

The cursor freeze on menu display rarely happens, mainly when I play for a long time. So, I guess some sort of wierd "traffic jam with memory allocation".

This was on my older laptop, used a Intel Core2 or something with win7 64bit, can't remember much else off hand.

I got my new windows10 laptop today with the i7 and not had a single problem. Seems odd to me this game runs much smoother on this i7 win10 64-bit machine.

Guess might just be a problem with my older machine since i have been using it for over 15 years.

Thanks again for all your efforts! I look forward to them.

Edited by Skybee
spelling
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Similar Content

    • By AndrewFord
      on the CncNet5 (RA, TS, TD version) there is usually a flashing green button that says "streaming" whenever someone is live on twitch but it doesn't show anymore. When shall this be fixed.
    • By Genio
      I want to edit the vehicle and building graphics. Where do I find the original graphics and where do I have to place the edited ones in cnc to replace the original?
       
      Greetings and thank you
    • By Doblofino667
      Hi guys, I have for the first time today joined Cncnet, as I really miss Tiberian Dawn and I had a huge itch to play it. The download went nice and quick and I was able to get it onto the pc. 
      When I run it though, I run into problems. It skips the opening animation and immediately goes to the starting menu. When I press "Start new game" the program hangs and then I need to use task manager to close it. I dinked around with the resolution and compatibility settings too but no joy. In the end I saw a user here report something similar and the admin said something to the effect of changing the rendering to GDI instead of Auto. I did that and still not working. (Obviously when you press start, you go to that snowflake screen where you select GDI or NOD - THAT is the screen that doesn't want to load)
      At this point, I have tried all sorts of screen resolutions, rendering options, windowed/fullscreen options and turned comparability settings on and off. Computer still hangs. 
      Interesting to note, that when I click other options like "Load", "Internet Game" or "Exit", those options work fine. BUT when I click on "Intro & Sneak Peek" all I see is a screen saying "Coming Attraction" and then goes back to the menu. I remember this was an advert for Tiberian Sun. It seems that I can't run the cutscenes or animations or movie sequences. 
      Oh, another thing that might be of assistance. When I run the program without comparability, it hangs after selecting "new game" but when I run it in comparability mode for Windows 95, the game does not load, it simply says "can't play movies" or somesuch. 
      I hope the info helps! Please advise. 
      Thanks a lot guys.
      J
    • By sk0rp
      I was just wondering but is this an issue that is on the team's radar?
       
      If you take my name Bane_ for example on this month's RA ladder, there is a total mix of average fps for my games (as low as 43 fps even...). By way of comparison, if I'm playing normally on CnCNet I can quite happily be in 8 player games with it running at full speed without any issues at all. Multiple other people suffer from the same issue if you go checking through the names so I'm not sure what's up really.
       
      It isn't lag but when a game decides it's going to average more around say 40-50 fps, you experience it as a periodic hitching all the way through the match (right from the word go so it doesn't worsen as more and more units and structures are built) and it leads to a pretty unpleasant game as it messes around with your build timings and Q and so on in what should be a fast-paced game.
       
      Is there any obvious culprit that could be causing dropped frames like that? Restarts don't seem to help, neither does running the quickmatch client directly with CnCNet closed and as few other programs open as possible.
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...