Jump to content

CnCNet Forums

Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Madness

Simple map modding doesn't work and leaves me angry and frustrated.

Recommended Posts

So, long ago I modded my own maps. Back in 2002 or something. So I know at least a little of how things go. Or I'd like to think so at least. But i'm lost now.

I'm creating a map with FinalAlert 2 Yuri's Revenge and wanted to create some custom lamps for illuminating the map precisely as I wanted. So I thought I would just clone a already existing lamp change its lighting values and add it to the [BuildingTypes] list. So I could use in the editor and have my map look all nice and pretty.

But... in FinalAlert it will only show up as a allied powerplant. It has the name in the sidebar of the lamp but when you drag it on the map its a allied power plant. Seemly in working condition too.

Since that ive tried to do other things like cloning the allied barracks and only changing the cost and name, and when I in-game build it's invisible and only takes up 1 square, let alone it seems to be a weird hybrid of a prismtower and a barracks... What is going on its driving me nuts!

 

I don't want any special units, I just want lamps. How hard can that be?

Share this post


Link to post
Share on other sites

You know 1 of the tricks I've learned because I always had this problem to when I put a new building in the rules of the map. I would get something in the buildings list and drag it on the map then after adding the modified bldg to the map ini including the Image=, is to go into the map through a text editor and go to the structures section, then what ever the new bldg name is i would paste into the structure files to replace my place holder building. When I open the map up in Final Alert2 then the bldg is not there but if you have Show Building Outlines turned on you will see an invisible bldg outline on the map, when you are in game play it will show up.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Similar Content

    • By [email protected]
      Hey, I don't receive the verification code. I've tried a couple of time in about 5 days.
      Thanks in advance!
    • By jh liton
      Why it happening very often after update to version 5.3. Connecting lost with cnc very often. Also game is crashing sometimes.
       
       
       


    • By Randz
      game is running extremely slow even at max speed
    • By damast862
      New to forums. 
      I'm sure some may recognize my nick.
      Since this newest update, my CNCnet will not run.  Right click on the program, click on "run as admin" and it's as if nothing happened. The game doesn't even attempt to run, and it does not give me a message. Tried restarting PC, re-installing the game to no avail. Any help or advice would be appreciated. 
    • By SodswSov
      Just like last month, our top 4 will compete for the 50 dollar prize this month. I will send out the bracket and streamers by the end of the day hopefully
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...