Jump to content

CnCNet Forums

Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
  • 0
Mr.Allar

C&Cnet client screen resolution bug plus mods using it.

Question

I have problem with C&Cnet client using mods all force native screen resolution witch is 3840x2160 and i cant change it since it reverts manual change in ini file back to native and only way i can use custom screen resolution is by making ini read only. I add pictures of my problem i only hope that there is a way to fix this.

20190328_023646.jpg

20190328_023738.jpg

20190329_094154[1].jpg

Edited by Mr.Allar

Share this post


Link to post
Share on other sites

14 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

This might be a permissions issue. Have you tried running the client as admin?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Sorry but no. I play thous on main machine still i have no clue how this happened exepct os is windows 10 so i guess updates mess up things or something and no help form their part either. Because of this mess i cant play mp mod with my friends since native screen resulution makes thing tiny no joke. But if theres a way to force client to run in choosen resulution with ini edit then no problem since this can be made read only but where.

Edited by Mr.Allar

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Done tryed no errors, no drive bugs either. Plus i keep every thing up to date to avoid problems  in the first place. It is like some is trying to kill life support of good old game with updates. No way to fix even old drives wont bring back screen resulution options any more it worked on my old laptop but not any more. Windows 10 is latest build.

Edited by Mr.Allar

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

For some od reason that has but main exe to launch mod or other mods doesnt have it curious. Any ideas how this is possible just wondering since i didnt know about this exe at all.

Edited by Mr.Allar

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

clientogl.exe uses OpenGL for the backend. By default the client launches clientdx.exe which is using DirectX.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

How to make switch to launch with this openGL exe since other wise i am stuck with directX one and read only ini. Plus another problem with this clientogl.exe is that no sound.

Edited by Mr.Allar

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Just make a shortcut to clientogl.exe or change the shortcut that you normally use.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Ok thanks temporary fix until theres real fix for this in windows 10 or who knows what causes that problem that programs cant switch betvene direcX and openGL.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Similar Content

    • By kane105
      I installed the full download of Tiberian Sun and it works perfectly until the end of the second mission of the Nod campaign. After that the screen goes back and it gives the "Tiberian Sun Executable error" message and crashes. I've tried it a couple of times all with the same result. Is there any fix or anything I could try?
    • By AndrewFord
      on the CncNet5 (RA, TS, TD version) there is usually a flashing green button that says "streaming" whenever someone is live on twitch but it doesn't show anymore. When shall this be fixed.
    • By VamPyroX
      I recently downloaded "Twisted Insurrection", unzipped it, and ran it as admin. Nothing happens. I even rebooted the computer. Still nothing.
      Am I missing something here?
    • By johnmike
      I tried other ways on forum deleting Version and reinstalling it 5 times. still IHAVE DIFFERENT FILE FROM HOST
      client.log
    • By JMRZ
      I am having an issue where the game is installed correctly using wine and loads the game right up to the CNCnet menu for version 5.5 but each time I try to join a game, create a game, play a skirmish or anything past the point of "Launch Game" will immediately kick me back to the menu.
      I've been tinkering with it for a while and I'm not sure if its related to the game itself, the CnCNet client, or maybe I made a mistake somewhere along the way.
      Any guidance on this would be greatly appreciated and good vibes shall flow forth for your generosity.
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...