Jump to content

CnCNet Forums

Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
  • 0
johanhunter

Why Other players can't load my custom game?

Question

I have a problem with something in CnCNet and is because I already installed a map in the custom folder of red alert 2 and I can play it, but for some reason I can't playing online, it appears in the select map screen and all is good but when it's loading just my team loads but other players don't. I don't know what to do. Also I made custom rules for playing different, for example I change ranges of fire for some units etc, as I said before I can play but the others cannot, How can they play my maps with my rules online?

Share this post


Link to post
Share on other sites

2 answers to this question

Recommended Posts

  • 1

It is strange that you have not tried to identify your problem.
1) First at all, start lobby with your teammates on different map's. If any map that you play didnt start, and at the forum there is no any question about it, then problen on your side.
2) If different map's starts only on few player's, then probem is on their side

3) it may be problem on CNCNet side, like download error or etc. Or player's have slow internet. Few restart help.

If all map's starts correctly, then dismember the problem. Strange, that u didn't describe the error - it is white screen, of internal error, or anything.
By your text look's like other's players didn't load, you just start multi map in solo and instantly win.

If it is not a punct 3) error, then of course, it is a .map file makes error. Map file has map, triggers, actions, unit statistic etc. With wrong trigger's if even your game start's in solo player not the fact that game will runs in multi, most of trigger's usable only for one player. You need to explore the problem with file.

1) First of all, clear the all of unit statistic, trigger's, actions etc like that, only clearly map. Make sure that map has a player start positions.

If map didn't load at this stage, may bee it is damaged. Make same one (in Final?) without anything and try to start with it. 

2) If map start's correctly without modding, look's like u use triggers. Study ModEnc.

Good luckю

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
Posted (edited)
On 7/18/2019 at 2:44 AM, VladisS said:

It is strange that you have not tried to identify your problem.
1) First at all, start lobby with your teammates on different map's. If any map that you play didnt start, and at the forum there is no any question about it, then problen on your side.

-Other maps that I play with teammates works perfectly.

2) If different map's starts only on few player's, then probem is on their side

-We can play together different maps without any problem.

3) it may be problem on CNCNet side, like download error or etc. Or player's have slow internet. Few restart help.

If all map's starts correctly, then dismember the problem. Strange, that u didn't describe the error - it is white screen, of internal error, or anything.
By your text look's like other's players didn't load, you just start multi map in solo and instantly win.

-Exactly, my map works perfectly in skirmish for me (Single player against Cpu's) when I tried to play it in CnCNet with other people of the lobby they set "ready" and a message appears like map upload successful something like The map is in the servers of CNCNet, as I remember, So I started the map and the load screen appears with the name of the players and their respective loading bar BUT besides my name this bar charge or load fine, but for the other players don't and when the match begins I win Instanly.

If it is not a punct 3) error, then of course, it is a .map file makes error. Map file has map, triggers, actions, unit statistic etc. With wrong trigger's if even your game start's in solo player not the fact that game will runs in multi, most of trigger's usable only for one player. You need to explore the problem with file.

1) First of all, clear the all of unit statistic, trigger's, actions etc like that, only clearly map. Make sure that map has a player start positions.

-Yes my map has each player start position.

If map didn't load at this stage, may bee it is damaged. Make same one (in Final?) without anything and try to start with it. 

2) If map start's correctly without modding, look's like u use triggers. Study ModEnc.

-Yes I use triggers for showing messages like "new objective", one for show the building to defend and for the task forces, my map is a survival. I don't know what happened. 😢

Here is a video to show you my problem. (Please turn up the volume for the video)

 

Edited by johanhunter

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Similar Content

    • By Carville97
      I wanted to create a new unit, and I did. I used a custom voxel and put the unit in the game. I didn't like the artwork I had done, so I edited it, and tried to put the new version in the game. Strangely, the old artwork would not go away, and I can't figure out how to make the game recognize the new artwork. I deleted every file with the old artwork, and the new artwork even appears in the Final Alert 2 editor, but the game still displays the old artwork that I want to get rid of. I'm confused, since I'm assuming the game needs the expandxx.mix file that I created to have the artwork, and there is no file with the old artwork on it. How can I make the game register the new artwork?
    • By Rayko
      My apologies if I am asking in the wrong forum.
      So, since the last update of CNCnet for Yuri's revenge, the .exe files keep getting self deleted. 
      is there a way to fix this? anybody else is experiencing this issue?
    • By Jaycee
      Hello,
       
       
      I am returning player for Red Alert 2, one of my favorite game from early 2000. I am ready to feel and experience the outstanding story this game has to offer, once again. The problem was am no longer use to playing less than 30fps. I was able to make the game run at 60fps and fast game speed through this tutorial: https://www.youtube.com/watch?v=sSX97YlzGRY&t=416s but it only run on "SKIRMISH" mode. not on campaign.
       
       
      When I play the campaign the game is really slow and I'm only getting 49-55fps. Could someone please help me? I would really like to play this game again and I feel very nostalgic about it.
       
      System:
      Window 10 64 bit
      i9 9900k
      EVGA GTX 1080 TI
       
      Thank you!
       
       
    • By FunkyFr3sh
      Command & Conquer 1, Red Alert, Tiberian Sun, Dune 2000 (+ Mods)
       
       
      Linux x64 example:
      wget -c https://downloads.cncnet.org/cncnet-server-core.tgz -O - | tar -xz nohup ./cncnet-server-core --name "My cool server" --maxclients 200 --port 50001 > cncnet-server-core.log 2>&1 & Linux ARM
       
       
      Windows:
      On XP, Vista and 7 make sure .NET 4.0 is installed: https://www.microsoft.com/en-US/download/details.aspx?id=17113
      Download the server and start it: http://downloads.cncnet.org/cncnet-server-gui.exe
       
       
      Note: Servers are chosen automatically by CnCNet and are only used in case 2 players fail to establish a Peer-To-Peer connection.
       
       
       
       
       
      Yuris Revenge (+ Mods)
       
       
      Linux (Ubuntu) example:
      sudo apt-get install default-jre wget http://downloads.cncnet.org/cncnet-tunnel.exe nohup java -jar cncnet-tunnel.exe -name "My cool server" -maxclients 200 -port 50000 -headless > cncnet-tunnel.log &  
       
      Windows:
      Download the server and start it: http://downloads.cncnet.org/cncnet-tunnel.exe
       
       
      Note:  To use a specific server you'll have to select it via the advanced settings while hosting a game room.
       
       
       
       
      Linux autostart
      crontab -e @reboot nohup ~/cncnet-server-core --name "My cool server" --maxclients 200 --port 50001 > ~/cncnet-server-core.log &  
       
       
      The servers will not show up instantly on the website, it can take up to 30 minutes
       
       
       
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...