Jump to content

CnCNet Forums

Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
  • 0
Tor_Heyerdal

RA Custom Map Keeps Crashing on Start

Question

Hi. I've spent the last two days making a custom map, and every time that my friend and I try to launch it, both of our clients crash immediately upon game start, and we both get the same error: "Red Alert crashed at address 0x004fef6c. Ask in the CnCNet forums for more information." So... here I am in the CnCNet forums asking for more information. lol. I have no idea what this error means, or how to decode it, and I have no idea what I might have done wrong in the map to botch it so hard. lol. I did absolutely zero trigger or AI meddling. I just started a new blank map, painted it up, reset the starting locations, and saved it. Is there something I'm missing? I've tried googling the error, and I've found absolutely nothing. I've also tried googling things like "Red Alert custom map keeps crashing", and that's also begotten no results. Everything's all for RA 2 or 3. Can someone please shed some light on the situation?

Share this post


Link to post
Share on other sites

7 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

I found the crash in the database,

[General]
GrowthRate=0

 

GrowthRate can't be 0, you'll have to change that

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

@Tor_Heyerdal

Crash seems to be related to the GrowthRate of the ore, did you maybe change that?

 

Can you tell us the name of the map so we can search the DB for it and have a look? Or you can also upload it here in the forums directly

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Alright. Well, you are indeed correct that I had changed the growth rate to 0. I forgot about that. I'm fairly certain that that's the only text value I altered anywhere. So I changed it back to .2, which I recall it being before I changed it. But the crash kept on happening. So I changed it to 1, and the crash is still happening. :\

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

You probably just have multiple versions of the map and loaded the old unmodified one I guess. If the address is still "004fef6c" then that's the case, if it's different then you got a different crash.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

After initially saving it, I have never used "Save as" again, I have only used "Save Scenario", so there should only be one copy of the map. I never *made* a second copy of it. And when I'm in the game lobby choosing the map, there's only *one* copy of the map there *to* choose. So unless there's something really esoteric about CnC that I have no way of knowing until someone tells me, there's no possible way that there could be two copies of the map. And yes, the error is still giving the same address.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

In fact, I have even closed the scenario in the map editor, and then re-opened it to make absolute certain that the updated save is actually taking, and it is. When I re-open the only map, and I check the "Text" field, the GrowthRate has, indeed, remained updated.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

I figured it out! The growth rate kept on changing itself back to 0 for some reason. I would open the Map Editor, it would ask me if I want to start a new map, I would say no, I would find my map from the list, and it would say "Growth Rate in General changed from 2 to 0", and I would open the map, and I would open the Text field, and I would change it back to 2, and I would "Save Scenario", and then I would close the editor. Then I would re-open the editor and when I find the map in the list, it still says that the Growth Rate in General is changed from 2 to 0. I repeated this process several times, and it kept on repeating. Then I remembered my previous post where I said that I have not used "Save As" once since the first time I saved. On a random hunch, I decided "maybe that's the problem," and it would seem that I was right. When I used "Save As" instead of "Save Scenario", the change actually registered, and now the map is working. This would be that esoteric detail I was looking for. I'm glad I found it. But I never would've found it at all without your help. You were very much correct. Thank you very much.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Similar Content

    • By Genio
      Is it possible to make a ai in multiplayer build a nuclear silo?
       
      Or give the ai nuclear missiles otherwise?
       
      thanks for your help
    • By FunkyFr3sh
      All maps that receive more than 50% of the votes will be added. If there is none then the two maps with the most votes will be added only.
      Poll will close automatically in 1 week.
       
      This poll is for ladder players only, please don't vote if you're not interested in playing ranked games!
      https://ladder.cncnet.org/ladder/11-2019/ra/

    • By FunkyFr3sh
      We're going to have a ladder map poll soon, you can suggest maps that should be added to the poll here.
      If it's a new/unknown map or a modified version of a original map then please add a screenshot.
       
      https://ladder.cncnet.org/ladder/11-2019/ra/
    • By Tiny_mario
      Is this one ddos me or what. Cos i  hardwired to the internet with 300 down and 20 up no throttle no vpn
       
       
      Unable to read data from the transport connection: An established connection was aborted by the software in your host machine
    • By jesterrescue1
      I was trying to be careful and the map worked in its early versions. The version have now is causing myself and other players to desync about 5 minutes into the game with this custom map. The map is kinda fun and different. Tried to take inspiration from starcrafts style. Its not too radical. But
      I think my questions are what makes the red alert 1 (include aftermath) dsync online? Consider its custom map, unit alterations, image changes. Worse case scenario I'll release it as a single player skirmish map. I make use of the spawn file that holds images of c&c dawn units. The RAedit adds triggers. I tried deactivating the triggers and teams hopping that was the mighty fix. Well didn't seem to do it. 
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...