Jump to content

CnCNet Forums

Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
  • 0
Mrvecz

Mental omega client cannot launch ?

Question

Hi

After posting on Revora Net in M.O. client launch issues, i was told to seek a user named Rampastring on these forums.

 

The problem is with the client that launches the actual mod, i never actually managed to get even to the menu of the game.

Everytime i launch it, a picture pops up with the allied unit in the skies, then it stops responding on itself (Without me doing anything) and PC terminates it and asks me if i would like to send data to Microsoft about the crash (For some reason ?)

So far i tried this

- Restart of PC

- Reinstalation of RA2 YR

- Setting the compability of both client and syringe exe to SP 3 or SP2, also giving both of them admin access, neither worked

- Game is patched to 1.001

- Game is installed as part of the First Decade

- Disabling anti virus (Avast)

 

It does generate a log though !  i put the latest one in attachments

ClientCrashLog_4_12_2017_16_12.txt

What i would need is the examination of the log, to find out the main source of the issues.

Share this post


Link to post
Share on other sites

6 answers to this question

Recommended Posts

  • 1

If you have another Windows 7 system and know how to use regedit, you can try taking a look at HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\CLSID\{56FDF344-FD6D-11D0-958A-006097C9A090}, back up that registry hive and then restore it on the problematic system. Taking the hive from a Windows 8 or 10 system could work too.

If your Windows 7 is 64-bit, you might also need to restore HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Classes\CLSID\{56FDF344-FD6D-11D0-958A-006097C9A090}.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Your Windows 7 installation is corrupt. Particularly, you're missing the "Task Bar Communication" {56FDF344-FD6D-11D0-958A-006097C9A090} COM component.

Try opening a command prompt with administrator rights, and then run the following command

sfc /scannow

Keep an eye on it to see if it reports any corrupted files. Check if the client works afterwards.

Edited by Rampastring

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Nothing worked, with some more research i found that the files were quarateed by overzealous adwcleaner, but i have no way of getting them back (And no, i wont reinstall the windows for just one mod)

 

The scan itself even with full admin rights didnt found anything and mod still crashes on startup

 

56FDF344-FD6D-11d0-958A-006097C9A090 is the registry thingy thats probably missing (I have 0 clue about this so bear with me:(

I saw some people just uploading these file, but all links i found are expired so i dont know what to do now

 

 

 

 

 

 

Edited by Mrvecz
Cleaning things up

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

When i try to import the missing (Well its not really missing, i managed to find it but its probably corrupted or something) registry from other W7 PC it pops a error saying that it failed importing (Register failed to import all data, some keys are already opened by the system or other processes ?)

 

Theres a odd thing, if i delete the register thingy with the task bar com file from it and try to import the "Repaired" fixture from another PC, it pops the message above. If i import the backup i made, it imports just fine.

The main thing is that the "fixtures" have different text in them, adding this text from the gut registry thingy to the corrupted registry thingy (Aka just replacing every text with the gut one) renders the file impossible to import.

 

Kinda wish Mental Omega just have a freakin exe to launch, i am not eager to play MP in it anyway 

 

 

Edited by Mrvecz

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

I solved it

Thanks you SOO MUCH for your help ! :)

It took some time but i managed to snatch these files from a passworded computer that was x64 and now its works... and is stable

Now only some resolution tweaking is in order, but thats trivial stuff.

So once again, thank you

 

 

 

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Similar Content

    • By OMGSam
      So I installed the installer and this message pops up everytime I try to open the launcher. I have reinstalled it and it launches the Launcher but I cant save my settings either for some reason. it keeps saying "Cant access the path "D:\Westwood\RA2\ddraw.dll". I thought it was a Read-Only issue. So, I removed read-only from all the files but still it isnt working. Any help?

    • By OF_
      Hi. Me and my friends like to play red alert 2 yuris revenge online and we like to play long games. So we were playing it a few days ago. there was no problem. And our games lasts almost 2 hour. But for a few days we started getting reconnection errors and it ends the game. It does not happen beggining of the game. It is happening almost end of the game like 1 hour later. I wanna know your opinions. what might cause this kind of error? Is it a common issue on cncnet or is it just us?
    • By Grant
      We're hearing you loud and clear and are looking into the problem. Please be patient as we try and rectify this for you all!
      Will try and keep this thread updated with the latest.
      Meanwhile: Exact steps you are taking to the crash would be really helpful!
    • By YakGoMad
      Hello,
      i have download yr's revenge for multiplay from XWIS, then i downloaded CnCNet5_YR_Installer
      after installing it works fine but when i open CnCNet it ask me for 6.1 update (9mb) after i click yes and the update is downloaded game automatically closed and then doesn't open again, CnCNet is no longer working.
      i go to the folder try to lunch CnCNetYRLauncher but nothing happen, no error message, no anything it just doesn't launch
      i have tried to uninstall and re download many times, and the same it works fine till i press yes to the update.
      i have Win 7, 16 GB Ram with Core
      How can i fix this ?
    • By Lessing King Ching
      I have a problem using the LAN connection. How can I solve it?

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...