Jump to content

CnCNet Forums

Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
  • 0

Tiberian Dawn not working


Doblofino667
 Share

Question

Hi guys, I have for the first time today joined Cncnet, as I really miss Tiberian Dawn and I had a huge itch to play it. The download went nice and quick and I was able to get it onto the pc. 

When I run it though, I run into problems. It skips the opening animation and immediately goes to the starting menu. When I press "Start new game" the program hangs and then I need to use task manager to close it. I dinked around with the resolution and compatibility settings too but no joy. In the end I saw a user here report something similar and the admin said something to the effect of changing the rendering to GDI instead of Auto. I did that and still not working. (Obviously when you press start, you go to that snowflake screen where you select GDI or NOD - THAT is the screen that doesn't want to load)

At this point, I have tried all sorts of screen resolutions, rendering options, windowed/fullscreen options and turned comparability settings on and off. Computer still hangs. 

Interesting to note, that when I click other options like "Load", "Internet Game" or "Exit", those options work fine. BUT when I click on "Intro & Sneak Peek" all I see is a screen saying "Coming Attraction" and then goes back to the menu. I remember this was an advert for Tiberian Sun. It seems that I can't run the cutscenes or animations or movie sequences. 

Oh, another thing that might be of assistance. When I run the program without comparability, it hangs after selecting "new game" but when I run it in comparability mode for Windows 95, the game does not load, it simply says "can't play movies" or somesuch. 

I hope the info helps! Please advise. 

Thanks a lot guys.

J

Link to comment
Share on other sites

4 answers to this question

Recommended Posts

  • 0
4 hours ago, cn2mc said:

cncnet only installs a stripped down version for multiplayer with no missions or videos. Go to cnc-comm.com and click around for the full version with Nyerguds' latest patch. 

Thanks buddy. I went to the site and I downloaded the one from Nyerguds. 

So it was downloaded, I installed it and when I try to run the .exe file, then I get this message:

"A problem caused the program to stop working correctly. Windows will close the program and notify you if a solution is available"

Red Alert though, I downloaded from this site and it works like a charm, so I'm not getting why Tiberian Dawn is being so difficult. Have you got any idea what I could try now? 

Thank you for replying

J

Link to comment
Share on other sites

  • 0

Sorry, I'm kind of illiterate when it concerns issues like this one, but I'm sure someone who isn't will chime in sooner or later. In the meantime, try fiddling with the settings from the config file and with compatibility. I've had similar problems, unfortunately it was too far back in time for me to remember how I got them solved. But it was here on the forum. You might want to check out these threads:

https://forums.cncnet.org/topic/8821-cc-1-tiberian-dawn-installation-on-windows-10/

https://forums.cncnet.org/topic/10135-cc-tiberian-dawn-windows-10-support/

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Similar Content

    • By Lemon_sock
      Hello,
      First time using cncnet, I keep getting kicked whenever I join a game in the lobby but don't understand why. Sometimes I get a message saying no connection or problem with connection from one of the players. Or ping will come up with my name as NA. When I join a game in the lobby there's usually no green "I'm ready" button in the bottom left, it's only there if I try host a game (but then when I click it says waiting to connect, please try again in a few seconds or something).
      Can anyone advise, or help troubleshoot? I'm guessing there's a connection issue my end but dont know how to diagnose.
      (I have managed somehow to play two online games, no idea why it worked then but not most of the time).
    • By default user
      Hi everyone,
      I know there several posts out there on Virtual Machine LAN networking, but I haven't come across any referencing VMware ESXi.  Was hoping I could start one.
      Here's what I'm trying to do...
      I have a ESXi host running vSphere 6.5.  On it are several VM guests running Windows 10 (build 1903).  All VMs are using VMNET3 virtual NICS, w/8GB RAM, and quad core vprocs.
      I'm having a heckuva time getting LAN networking to run for any CNC game (Dune 2000, TD, TS, RA - doesn't matter, symptoms are the same).
      On the VM, all games install successfully using the latest builds.  All will run without error too.  
      On the example below, I'm running Dune 2000.  As you can see in 'screenshot 1', it does not allow me to join or create a new game.  What's interesting is that the IRC client does not appear to load despite being previously installed.   The Windows firewall is turned off.
       
      Now, by contrast, on a regular laptop - the same game installer will allow me to create a new game or join an existing one.
      I welcome your thoughts.

    • By Hejjo123
      When i click full game (for windows) I then click download but, nothing happens. HELP!
    • By scut
      Hi all
      I'm now knee-deep in TD SP mapping and am starting to run into questions that I can't answer via Nyerguds guide, opening the default maps or a lot of googling.
      Is there anyway to improve the AI on gunboats? They seem to find one target and fixate on it until it's dead. If it moves out of range they won't change target to anything else. This is on the "Hunt" AI used by gunboats in all the campaign maps. I've tried putting gunboats in a difference House (Multi3) and using "All to Hunt" on them to refresh their AI state and hopefully get them to re-target, but "All to Hunt" kicks in for every AI unit in every House.
      I've also tried creating them as a teamtype and giving them MOVE-HUNT-MOVE-HUNT instructions to try to refresh their AI (I had hoped they would ignore the move instructions), but that just results in them swanning around in the water in a really weird manner.
      I'm unsure where newly built Orca's will arrive from? I have a House (located SE map corner) where the reinforcement edge is set to South, but Orca's seem to come in from the right side of the map, or from the top-right corner? Do player A-10's always come from the top-left corner of the map? Is there anyway to control this? If Chinooks are buildlevel 98 and so are Wooden Fences, is there anyway to give the player the ability to built Chinooks without Fences, or is that just how it is?
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...